September 28, 2015

NEW Belgian Perfume Brand BillyXClub | Press Release


Eigenzinnige parfums, weg van de klassieke beautyindustrie


Alle neuzen wijzen komend najaar in de richting van BillyXClub! Dit nieuwe, no-nonsense parfumlabel staat veraf van de klassieke parfumindustrie. De zes karaktervolle fragrances doen de geur van traditionele parfums al snel vervliegen.


In de doorsnee parfumerie vind je steeds dezelfde flesjes van dezelfde beautygiganten. Be aware, want BillyXClub is helemaal anders! Dit op en top Belgische parfumlabel staat voor originele scents met een snuifje street cred: eigenzinnige geuren die je neus kietelen en je zintuigen bedwelmen. Het merk richt zich op creatieve young-minds die hun gading niet (meer) vinden in de klassieke parfumindustrie.

Bezielster van BillyXClub is Ellen De Veirman, een Belgische powergirl die al tien jaar in Noorwegen woont. Ellen is a new kid in perfume town, maar ze heeft altijd een voorliefde gehad voor lekkere luchtjes – een romance die op haar 14de begon met Anaïs Anaïs van Cacharel. “Na een tijdje kon ik me niet meer terugvinden in de schijn en oppervlakkigheid van de grote beautymerken”, doet Ellen haar verhaal. “Ik voelde me geen beautypopje, waarom zou ik dan wel hun parfums dragen?”

De jonge onderneemster besloot gewoon zelf haar eigen parfumlabel op te richten, zonder dat ze enige achtergrond had in de parfumindustrie. Iedereen verklaarde haar gek, maar Ellen wist een internationaal team van topparfumeurs rond zich te verzamelen. Samen ontwikkelden ze het rebelse BillyXClub – for the record: Billy is het koosnaampje dat Ellen van haar man kreeg.
 
ZES GEUREN

Het gamma van BillyXClub bestaat uit zes parfums in een down-to-earth-style, die je neus een serieuze verwenbeurt geven. De kwaliteit is even hoog als die van de betere nichegeuren, terwijl deprijs met 68 euro voor 50 ml betaalbaar blijft. De karakteristieke flacons met kleurrijke dop maken het plaatje helemaal af.

SHEWOLF - vrouwen

Een geur die zich niet laat temmen. Mystiek en sterk, voor vrouwen met een wild hart.

Geurnoten: groene blaadjes, violet, jasmine, rozen, framboos, patchouli, sandelhout, cederhout, vanille, amber, muskus, tonkabonenINDIGO SWING - vrouwen

Feeling blue? Deze high-end scent brengt je in een knalroze mood! Een geurtje vol fun, style en feminin power.

Geurnoten: citroen, clementine, limoen, peer, violet, appelbloesem, jasmine, gardenia, cederhout, sandelhout, patchouli, muskus

BEATNIK BOULEVARD - mannen

Dromen, vrijheid en avontuur in één flesje. Een moderne klassieker met véél attitude, gedrenkt in whisky en sigaren. Eentje voor onderweg, naar overal en nergens.

Geurnoten: bergamot, pompelmoes, mandarijn, galbanum, lavendel, peper, tijm, patchouli, sandelhout, muskus, cederhout, leder
CONGA BEATZ - unisex

Beat the heat! Een tropische fragrance die surft op de aroma’s van zon, zee en zomer. Let's conga, baby...

Geurnoten: mandarijn, tamarinde, sinaasappel, citroen, pompelmoes, tomatenblad, jasmine, perzik, rozen, muskus, romig sandelhout, eikenmos

PASHADINA - vrouwen

Een stijlvolle blend tussen mystieke oudheid en urban modernisme. Chic en hip, een fragrance voor prinsessen van vroeger en nu.

Geurnoten: mandarijn, pompelmoes, bergamot, citroen, kardemom, gember, saffraan, jasmine, rozen, tuberoos, cederhout, vanille, labdanum, castoreum, muskus, heliotrope
CITY HIGH - unisex

De beste kickstart om je dag te beginnen! Frisheid op topniveau, voor echte urbanites. Yep, we geven het toe: we heart the city. Do you?

Geurnoten: sinaasappel, mandarijn, bergamot, pompelmoes, kardemom, pepermunt, lavendel, geranium, jeneverbes, cederhout, muskus, patchouli

MEET MS BILLY X!

Ellen De Veirman (38) uit Sint-Niklaas heeft al tien jaar haar vaste stek in Noorwegen. Ms Billy X volgde haar man in 2005 naar het oliestadje Stavanger en werkt er intussen zelf als manager bij een oliebedrijf. Te midden van al dat zwarte goud droomde Ellen maar van één ding: haar eigen parfumlabel uit de grond stampen. Met BillyXClub bewijst Ellen dat ze een echte perfumista is met een neus voor zaken: in de eerste weken van de online verkoop kwamen er al bestellingen binnen uitZweden, Denemarken, Australië en Qatar. Ellen is vooral trots op de Belgische roots van BillyXClub. Ondanks de vele tegenvoorstellen die ze in de parfumwereld kreeg, heeft ze koppig volgehouden om BillyXClub zoveel mogelijk Belgisch te houden.


De zes parfums van BillyXClub zijn te koop voor de prijs van €68 (50ml.) via de website www.billyxclub.com. De verdeling in winkels volgt in de nabije toekomst.


     

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...